Aroma Touch Technique

Wat is de Aroma Touch Techniek

Doterra’s Aroma Touch techniek wordt er gebruikt gemaakt van 8 verschillende Doterra’s Essentiële oliën. we behandelen langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten (uw ingewanden) van uw hoofd, rug tot aan de voeten. (staan in verbinding met de ingewanden). Het doel van deze behandeling is om het lichaam in een staat van evenwicht te brengen. Dankzij de combinatie van aanraking middels het gebruik van deze professionele techniek en de essentiële oliën die tegelijkertijd aangebracht worden ervaar je zelf direct het effect van deze behandeling. Doordat het autonome zenuwstelsel op deze manier ondersteund wordt in het verminderen van fysieke en emotionele stressoren hersteld het evenwicht in het lichaam. De AromaTouch techniek is zorgvuldig opgebouwd zodat de behandeling en de gebruikte oliën zorgen voor stress regulatie, vermindering van ontstekingsreacties, ondersteuning van het immuun systeem en homeostase.

De oliën in combinatie met de massage technieken zorgen voor het in balans brengen van het sympathische en parasympatische zenuwstelsel.

• Stress vermindering

• Versterken van uw immuunsysteem

• Ontstekingen in uw lichaam verminderen

• Het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel (homeostase).

De techniek combineert de oosterse geneeswijzen met de moderne medicinale aromatherapie.

De 8 voordelen van de doTERRA AromaTouch Techniek

• eenvoudige en intuïtieve aanrakingstechniek
• ondersteun stress management

• geef jouw immuunsysteem de perfecte boost

• ondersteun het zelfhelend vermogen

• breng je lichaam in een natuurlijke homeostase

• ondersteun het welzijn en een gezond functionerend autonoom zenuwstelsel

• werkt met het energetische systeem van je lichaam

Homeostase is het vermogen van meercellige organismen om het interne milieu in evenwicht te houden, ondanks veranderingen in de omgeving waarin het organisme zich bevindt, door middel van regelkringen in het organisme. Door homeostase kan een organisme de functie van elk individueel orgaan aanpassen, waardoor aan de integrale behoefte van het lichaam wordt voldaan.

Als het organisme faalt in het onderhouden van homeostase zal het organisme sterven. Werking Dit gebeurt door communicatie tussen de weefsels en organen via het zenuwstelsel of door chemische stimulatie. De hypothalamus in het zenuwstelsel registreert dat de homeostase uit balans is, daarna gebeurt de chemische stimulatie. De chemische stimulatie gebeurt via transmitters.

Transmitters die via het bloed worden vervoerd heten hormonen en transmitters die verschillende delen van het zenuwstelsel met boodschappen verzorgen, worden neurotransmitters genoemd. Op deze manier worden onder ander de zuurgraad, het zuurstofgehalte, de bloeddruk, de suikerspiegel en de osmoregulatie (hoeveelheid opgeloste stoffen) gereguleerd.

Waarom is Aroma Touch een bijdrage…

1. Stress vermindering
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aankan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust Aromatouch als eerst op het verminderen van stress. Je lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte essentiële oliën opnemen.

2. Versterken van het immuunsysteem
Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is je immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.

3. Verlichting van pijn en ontsteking
In de derde face focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal maar wist je dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De twee oliën ondersteunen je lichaam in dit proces.

4. Bevorderen van homeostase
Homeostase is een toestand waarvan alle functies in het lichaam in evenwicht zijn. Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht of vechtreactie. In deze toestaand zijn we in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Als we te lang in deze toestand blijven zal dit vroeg of laat zijn tol eisen op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om je lichaam in balans te brengen. De vierde en laatste fase helpt hierbij.

• 60 mintuten 65,- incl. btw + consumptie