Aromatouch Technique

De 8 voordelen van de dôTERRA

Aromatouch Technique

Het is een eenvoudige en intuïtieve aanrakingstechniek.

Deze massage vindt plaatst op de rug, nek, het hoofd en de voetzolen of handen.

Dit is voldoende om de energie banen en reflexpunten te stimuleren om het lichaam en geest totaal tot rust te brengen, je bent na de massage gegrond, je stress is verminderd of misschien wel weg, je natuurlijke weerstand tegen bacteriën toegenomen en jezelf genezend vermogen gestimuleerd,

De AromaTouch is een goede ondersteuning om de Herfst en winter periode in te gaan.

• Ondersteunt je stressmanagement.
            • Geef jouw immuunsysteem de perfecte boost.
            • Ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam.
            • breng je lichaam in een natuurlijke homeostase.
            • Ondersteunt het welzijn en een gezond functionerend autonoom zenuwstelsel.
             • Combineert Oosterse en Westerse geneeswijzen.
            • Zorgt voor ontspanning.

De Aromatouch Technique heeft als doel het zenuwstelsel in evenwicht te brengen.

Er wordt gewerkt langs de energiebanen en viscerale contactpunten van de rug en de voeten en/of handen.

 De duur van deze massage is 60 minuten

De 4 stappen van een Aromatouch Technique zijn:

Stap 1,    Stressvermindering/ ontspanning en de samenstelling om te gronden en te aarden.                                                                                                                                                                    STRESS: verwijst naar de vele systematische veranderingen die plaats vinden in het lichaam wanneer dit reageert op uitdagende situaties, Stress komt niet alleen door moeilijke, nieuwe en zware omstandigheden, maar ook omdat het lichaam wordt uitgedaagd met abnormale lichamelijke inspanningen, een gebrek aan goede voedingstoffen in het dieet, ziekteverwekkende micro-organismen en giftige chemische stoffen die zich verspreiden in het lichaam. Terwijl de systemen binnen een gezond lichaam kunnen omgaan met de meeste korte termijn uitdagingen, kan er door constante of chronische stress op deze systemen grote vermoeidheid op treden waardoor hun reactievermogen bij toekomstige uitdagingen afneemt.

Stap 2,   Versterken van het immuunsysteem en de beschermde samenstelling.                                                                                                                       Toxische insult: Het lichaam wordt voortdurend bestookt met een grote hoeveelheid aan giftige stoffen en is daarom ononderbroken bezig om deze stoffen af te breken. Deze gifstoffen kunnen van veel verschillende bronnen komen zoals lucht- en waterverontreiniging en andere pathogene micro-organismen die het lichaam dringen. (het milieu steeds meer verzadigd wordt met giftige stoffen) zijn de lichaamscellen, weefsels en systemen van het lichaam verplicht om harder te werken om zo alle giftstoffen uit het lichaam te kunnen weren en een gezond lichaam te kunnen behouden.

Stap 3,  Ontstekingsremmend en de verzachtende samenstelling, Gezonde ontstekingsreacties in het lichaam te ondersteunen en het verbeteren van de communicatie tussen  weefsel en organen via het zenuwstelsel.                                                                                                                            Ontsteking: is een antwoord van het afweersysteem dat het lichaam toelaat om de infectie uit te schakelen of beschadigd weefsel te herstellen. hierbij verwijden de bloedvaten en verhogen deze hun permeabiliteit om zo meer bloed tot bij een gewond of geïnfecteerd weefsel te kunnen brengen. Het wordt gekenmerkt door roodheid, zwelling, warmte en pijn. Hoewel een zekere mate een ontsteking nuttig kan zijn bij de bestrijding van ziektes en het genezen van verwondingen, kan chronische ontsteking de wond erger maken en een zekere pijn veroorzaken.

Stap 4  Je bereikt op die manier de homeostase.  Dit is de staat van het lichaam waarin het de zelf genezende vermogens aanspreekt.                                                                                                                       Het autonome zenuwenstelsel: is samengesteld uit zenuwen die zijn verbonden met de spieren. De organen, weefsel en de systemen die niet voortdurend bewust moeten gecontroleerd worden. Het autonome systeem is verdeeld in twee hoofdgroepen die elke op hun beurt afzonderlijke balancerings- functies hebben: het sympathische zenuwstelsel en het parasympatische zenuwstelsel. Het sympathische zenuwstelsel versneld de hartslag, doet de bloeddruk verhogen, vertraagt de vertering en vernauwt de bloedvaten. Het activeert de “vluchtreactie om te kunnen omgaan met bedreigende en stressvolle situaties. Het parasympatische zenuwstelsel zorgt voor dat het hart trager gaat, het slaat energie op, stimuleert de activiteit in de darmen en kalmeert vooral de spieren. Een optimale balans onderhouden is van groot belang binnen het autonome zenuwstelsel voor het goed functioneren van het lichaam.