Algemene voorwaarden voor de Massage & Reiki

Algemene voorwaarden Massage

Wilke de jager
Massage, Reiki & Creativiteit.
De kunst van Ontspanning, Ontspanning door kunst

Massages worden in principe op een gezond lichaam uitgevoerd.
De massage heeft als doel de gezondheid te bevorderen en/of een preventieve werking.
Een massage mag niet zomaar worden uitgevoerd, bijv. als er afwijkingen, ziekte of aandoeningen worden geconstateerd.
We hebben het dan over contra-indicaties of absolute- contra- indicaties.
Bij Indicaties is het juist wenselijk te masseren.

Indicaties
• Stress
• Hoofdpijn migraine
• Nek- schouder rug- pijn
• Darmproblemen
• Fybromyalgie
• Gewrichtsproblemen ( mits geen ontstekingen! )
• Slaapproblemen
• Gewoon voor de ontspanning!

Contra Indicaties

Bij contra indicaties zijn symptomen waarbij deels of geheel niet massage mag worden toegepast. Bijvoorbeeld, bij een wond op de huid, kan een massage wel worden toegepast, behalve op de wond zelf. ( Besmettelijke ) huidziekte
• Zwangerschap
• Acute hernia
• Pijnstillers
• Spataderen

Bij Absolute Contra-indicatie’s mag NIET gemasseerd worden.

• Antibiotica ( Overleg met arts )
• Hartklachten
• Bloedverdunners ( Overleg met arts )
• Eerste 3 maanden zwangerschap
• Koorts
• Extreme vermoeidheid

Na de massage

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Heb jij wel eens last van hoofdpijn na het krijgen van een massage? Dan ben je niet de enige.
Alhoewel de hoofdpijn niets ergs is en je je niet druk hoeft te maken, is het wel vervelend als je hier last van krijgt na je massage. In dit artikel leg ik uit wat de symptomen zijn, hoe de hoofdpijn ontstaat en wat je kan doen om hoofdpijn na je massage in het vervolg te voorkomen.
De symptomen
Je hebt eerder op de dag een massage gehad en opeens komt er een oncomfortabel of zelfs pijnlijk gevoel op in je hoofd. Hiernaast kan je je koortsig voelen met rillingen en is ook je eetlust minder. Kortom je voelt je gewoon totaal niet lekker en het lijkt er zelfs een beetje op alsof je griep hebt!

De oorzaak van de hoofdpijn

De hierboven beschreven symptomen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren.
Tijdens de massage wordt het lichaam en dan met name de gedeelten vlak onder de huid goed aangepakt. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten aan het oppervlak van het lichaam samenspannen en weer ontspannen. Dit zorgt een verandering van de stroming van bloed door het lichaam waardoor je last van hoofdpijn kan krijgen.

De tweede oorzaak van hoofdpijn na een massage is doordat je te weinig gedronken hebt. Tijdens de massage komen er veel afvalstoffen vrij in het hele lichaam die moeten worden afgevoerd. Hiervoor moet je lichaam extra hard werken en is water hard nodig om alle stoffen af te voeren.
De laatste mogelijkheid is dat je bloedsuiker level te laag wordt tijdens de massage, waardoor je je onprettig kan gaan voelen.

Hoe voorkom je hoofdpijn na een massage
Voorkom hoofdpijn door voldoende te drinken voor afgaand aan de massage, hierdoor kan je lichaam optimaal herstellen na de massage. Om je suikerlevel omhoog te houden is het aan te raden om iets kleins te eten voorafgaan aan de massage zoals bijvoorbeeld een banaan. Het is niet aan te raden om een hele grote maaltijd te eten, een volle buik tijdens je massage is namelijk geen pretje!

Als laatste tip wil ik je mee geven :

Om even te rekken en te strekken voorafgaand aan de massage, hierdoor stroomt het bloed lekker door het lichaam en worden de spieren opgewarmd waardoor het lichaam helemaal klaar is voor een massage.
Bij het maken van een afspraak wordt er naar je telefoonnummer en/of e-mailadres gevraagd. Voorafgaand aan de eerste massage/healing wordt er door mij een intakegesprek gehouden met de cliënt.
De cliënt is zelf verantwoordelijk voor de juistheid van deze (medische) informatie die hij/zij tijdens dit gesprek verstrekt.
Op basis hiervan kan de massage/behandeling op een verantwoordelijke en veilige manier gegeven worden.
Bij wijzigingen in de situatie van de cliënt is hij/zij zelf verantwoordelijk. Alle informatie die tijdens het intakegesprek en de massage/behandeling wordt vertrouwelijk behandeld.
Zonder jou schriftelijke toestemming worden deze nooit aan derden verstrekt.

Bij Wilke de jager worden geen medische diagnoses gesteld.
Bij twijfel kan ik afzien van een massage/behandeling en wordt u door verwezen naar de huisarts of specialist. Bij koorts, griep en steenpuisten (waar dan ook op het lichaam), mag er absoluut niet gemasseerd worden. Bij acute blessures, hoge bloeddruk en ziektes is het raadzaam eerst advies te vragen aan jou arts, voordat je een afspraak maakt.
Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos worden geannuleerd. Geannuleerde of vergeten afspraken binnen deze termijn worden voor 50% in rekening gebracht.
Betaling verloopt contant of via de mobiel bankieren app en wordt direct na de massage/behandeling voldaan. Een cadeaubon is inwisselbaar voor de massage/behandeling die op de cadeaubon vermeld staat en is geldig tot 6 maanden na uitgifte.

Wilke de jager is niet verantwoordelijk voor beschadiging, diefstal en/of verlies van persoonlijke bezittingen van de cliënt.

Erotische en/of seksuele massages maken geen deel uit van de massages die Wilke de jager aanbiedt.
Cliënten die hier wel op inspelen worden meteen verzocht de praktijk te verlaten en zijn niet meer welkom.

Door akkoord te gaan met deze voorwaarden verklaar je tevens dat je Wilke de jager niet aansprakelijk zal stellen voor bij- en/of nawerkingen die mogelijk het gevolg zouden kunnen zijn van een massage/behandeling die aan jou gegeven is.

Kom je voor het eerst bij mij in de praktijk voor een behandeling.
Heb ik een kopie zodat u uw handtekening kan zetten zodat ik weet dat je de voorwaardes gelezen hebt.