Sport massage, Sport taping, Medical taping

Met een sportmassage wordt je lichaam tot herstel bevorderd om blessures te voorkomen of te verminderen. Sport massage kan je ondergaan naast je warming up als een goede voorbereiding om blessures vrije prestatie te leveren. Deze sport massage is niet alleen voor sporters maar ook voor lichamen die dagelijks zwaar lichamelijk werk leveren. Te intensief en te veel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er overbelasting ontstaan wat problemen leven in je dagelijks leven. De spieren, pezen en gewrichten hebben te veel te lijden en dat uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn.
Bij eenvoudige spierpijn (minimale beschadiging van de spiervezels kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan. Een sportmasseur kan met een herstel bevorderende massage een rol spelen in het voorkomen van blessures.
Sportmassage geef ik via de regels van opleidingscentrum OCR4U / Rescu4u. met de VOS erkenning.

Prijsklasse De sport Massage
• 60 minuten €50,- incl. btw +consumptie
• 90 minuten €65,- incl. btw +consumptie

• Sporttaping
Sporttape is bedoeld om belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen tijdens het sporten. Een gewricht kan in een bepaalde richting worden vastgezet om overrekking of in-/afscheuring te voorkomen. Het wordt veelal gebruikt na een blessure om spieren en/of banden die zijn aangedaan te ondersteunen tijdens het hervatten van de training. Het blessuregebied kan zich dan beter aanpassen en herstellen naar gelang de belasting waardoor de kans op een nieuwe blessure tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor zullen de vezels van bijvoorbeeld de enkelbanden zich in de juiste richting verstevigen.
via de regels van opleidingscentrum OCR4U / Rescu4u. de VOS erkenning.
Prijsklasse
Sporttaping €15,- incl. btw +consumptie

• Medical taping
Medical Taping (bekend als kinesio-tape) is een uit Japan afkomstige en ontwikkelde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde tape (Cure Tape of vergelijkbaar). De basis voor deze therapie / methode werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea. In de jaren 90 werd deze behandelmethode geïntroduceerd in Europa waar het met name in Nederland, België en Duitsland snel is opgepikt door artsen, fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs.
De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaams- temperatuur.
Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.
Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.
Prijsklasse
• €15,- incl. btw +consumtie

Hoe werkt het?
• De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt.
Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd.
Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn vermindert cq. verdwijnt.
• Door het continu stimuleren van het natuurlijk genezings- proces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke “24-uurs per dag” behandeling. Met de tape kan ook worden gedoucht.

• De tape geeft een afname van de pijn en een sneller herstel.