Uitleg: Over de Subtiele energie met chakra’s

Hieronder heb ik een uitleg over de subtiele energie met chakra’s dan kan u lezen wat deze energie voor u kan betekenen.

Inleiding/ uitleg:

Subtiele energie met chakra’s

Uit het boek “Chakra’s ontcijferd” geschreven door Ambika Wauters ISBN 90-5764-223-9 www.librero.nl
We hebben de mogelijkheid om een nieuwe dimensie van genezing en groei aan te boren. Het onderzoekt de aard van het menselijk energiesysteem en illustreert hoe de energie kan groeien en veranderen door healing van de zeven voornaamste energiecentra, de chakra’s

Chakra’s vormen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid. Het zijn geleiders die energiestromen uit de hemelen en aarde filteren, zodat die zich kunnen samenvoegen. De verandering van deze energievelden vormt een chakra.

Deze draaikolken van bewegende energie stimuleert allerlei endocriene organen in het lichaam om hormonen in de bloedbanen te brengen. De invloeden van deze hormonen beheersen ons lichaam. Ze beïnvloeden op onze geestelijke gesteldheid. Probeer chakra’s te zien als een filtersysteem. Ze zuiveren energie uit onze totale, lichamelijke laag van primaire instincten en dierlijke aard, en veranderen haar in de uiterst verfijnde, spirituele laag die ons verbindt met de spirituele levens bron.

Als we onze reis langs de chakra’s beginnen, openen we de weg naar genezing, psychologische ontwikkeling en spirituele groei. Als we verder naar boven gaan door de energiecentra, leren we meer over wie we zijn en de ideeën en houdingen die ons leven vormgeven.

We krijgen de kans om de persoonlijke verantwoordelijkheid voor ons leven te vergoten door onze energie niveaus te transformeren. We woorden doelbewuster, meer gericht op de wegen die we kunnen inslaan om onszelf voldoening te geven; we realiseren ons welke talenten en gaven, we hebben en geven liefde en menslievendheid een centrale plek in ons leven.

Het genezen van onze geest is hetzelfde als het genezen van onze energie, we leren lief te hebben en te accepteren wat ons uniek maakt. We leren onszelf te vergeven als we voorheen een minderwaardigheidsgevoel hadden. We zijn in staat om de manier waarop we ervaren en denken te veranderen, door onze wijsheid te gebruiken. We bekrachtigen onze waarde en eren onze keuze voor liefde.

Dit genezingssysteem is al oud. Het werd genoemd in vedische geschriften en veel oorspronkelijke culturen omarmde het begrip van energie. De Egyptenaren perfectioneerden het aroma- en kleurtherapie; zij hadden een natuurlijk begrip van de menselijke ziel en ver heiligden de aardse laag.

In het vroege jodendom waren deze principes geordend in de mystieke kabbala. In de oude culturen werd energie gewaardeerd, begrepen en verfijnd, totdat iemand deskundigheid verwierf op het gebied van de lichamelijke laag en kon stijgen naar hogere lagen van het bewustzijn.

In ons tegenwoordige leven, dat vol spanning is en overladen is met chemicaliën – die we in ons opnemen via vervuilde lucht, giftig water en een eindeloos assortiment van allopathische medicijnen- hebben we dringend behoefte aan om de oude kennis van energie en haar werking te begrijpen.

De energie streeft ernaar mensen de kracht te geven de beste keuzen te maken op het gebied van gezondheid, verbondenheid en liefde. Ze leert ook dat we meer zijn dan een omhulsel van ons lichaam: we zijn een compleet energiesysteem dat alle niveaus van het zijn verenigt in een energetische totaliteit.

Wat we denken en voelen beïnvloedt elke cel in ons lichaam. Het vernauwt ons energieveld of breidt het uit en stimuleert onze vitaliteit en de hoeveelheid veer kracht die we tot onze beschikking hebben. Als we ons leven onder controle willen hebben, is kennis van de werking van dit systeem essentieel. Het geeft ons de leiding over onze energie en helpt ons onze gedachten en emoties te ervaren. Het helpt veranderingen aan te brengen in de manier waarop we dingen doen.

Het bewustzijn van de subtiele en verfijnde aspecten van onze aard verplaatst ons naar een ander niveau van acceptatie en genezing. Als u dit boek leest ( of behandeling wilt ondergaan) wordt u uitgenodigd om te werken met de bekrachtigingen, meditaties en oefeningen die voor de chakra’s zijn gecreëerd.

Geef u zelf de tijd om uw inzichten te verwerken terwijl u ontdekt wie u bent. Ze zijn uw gaven van bewustzijn en perfectie. Als u erkent dat u uw leven begrijpelijker wilt maken en er meer voldoening uit wilt halen, wordt u zich wellicht bewuster van waarom u hier en nu op aarde bent. De doel is genezing en vreugde in uw leven te brengen. Het kan u helpen om op de manier waarop u tegen het leven aankijkt te verbreden. Het kan u de kracht geven om de negatieve en minder volledige aspecten van uzelf te veranderen, totdat uw energie straalt en u het schitterende licht bent dat u hebt voor genezing, bewust zijn en licht.

Bij de Reiki en Magniefeid healing worden ook de chakra,s op geschoond en kunnen de essentiönele oliën u hierbij ondersteunen. (Tekst die er ook bij kan als er ruimte is)
Hieronder heb ik een uitleg over de subtiele energie met chakra’s dan kan u lezen wat deze energie voor u kan betekenen.