Tips

Na de massage

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Heb jij wel eens last van hoofdpijn na het krijgen van een massage? Dan ben je niet de enige.
Alhoewel de hoofdpijn niets ergs is en je je niet druk hoeft te maken, is het wel vervelend als je hier last van krijgt na je massage. In dit artikel leg ik uit wat de symptomen zijn, hoe de hoofdpijn ontstaat en wat je kan doen om hoofdpijn na je massage in het vervolg te voorkomen.
De symptomen
Je hebt eerder op de dag een massage gehad en opeens komt er een oncomfortabel of zelfs pijnlijk gevoel op in je hoofd. Hiernaast kan je je koortsig voelen met rillingen en is ook je eetlust minder. Kortom je voelt je gewoon totaal niet lekker en het lijkt er zelfs een beetje op alsof je griep hebt!

De oorzaak van de hoofdpijn

De hierboven beschreven symptomen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren.
Tijdens de massage wordt het lichaam en dan met name de gedeelten vlak onder de huid goed aangepakt. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten aan het oppervlak van het lichaam samenspannen en weer ontspannen. Dit zorgt een verandering van de stroming van bloed door het lichaam waardoor je last van hoofdpijn kan krijgen.

De tweede oorzaak van hoofdpijn na een massage is doordat je te weinig gedronken hebt. Tijdens de massage komen er veel afvalstoffen vrij in het hele lichaam die moeten worden afgevoerd. Hiervoor moet je lichaam extra hard werken en is water hard nodig om alle stoffen af te voeren.
De laatste mogelijkheid is dat je bloedsuiker level te laag wordt tijdens de massage, waardoor je je onprettig kan gaan voelen.

Hoe voorkom je hoofdpijn na een massage
Voorkom hoofdpijn door voldoende te drinken voor afgaand aan de massage, hierdoor kan je lichaam optimaal herstellen na de massage. Om je suikerlevel omhoog te houden is het aan te raden om iets kleins te eten voorafgaan aan de massage zoals bijvoorbeeld een banaan. Het is niet aan te raden om een hele grote maaltijd te eten, een volle buik tijdens je massage is namelijk geen pretje!

Ook is het goed om even te rekken en te strekken voorafgaand aan de massage, hierdoor stroomt het bloed lekker door het lichaam en worden de spieren opgewarmd waardoor het lichaam helemaal klaar is voor een massage.

Voor zowel de healingen als de massages :

Drink voor de afspraak een groot glas water en doe lekker warme zittende kleding aan.
Geef jezelf zoveel mogelijk rust na een Healing.